Studenten winnen Onderwijsprijs

18 september 2019

Studenten van de koksopleiding van de School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening van ROC Mondriaan ontvingen vandaag uit handen van onderwijswethouder Saskia Bruines De Haagse Onderwijsprijs 2019 voor hun project “Elk Punt Telt”. De studenten organiseerden dit voorjaar samen met hun docent de actie “Elk Punt Telt” voor de Voedselbank Haaglanden. De studenten bakten en verkochten vanuit een foodtruck pizzapunten op straat. Hun doel was geld op te halen en bewustzijn te kweken voor de Voedselbank. De actie leverde in totaal veertienhonderd euro op, die door de Voedselbank dankbaar in ontvangst werd genomen.

Wethouder Saskia Bruines: “Ik feliciteer de leerlingen van de koksopleiding van ROC Mondriaan. Ze hebben een unieke actie op touw gezet en daarbij dit bedrag voor de Voedselbank opgehaald. Successen moet je vieren en daarom is deze prijs meer dan verdiend. Op dit soort dagen ben ik extra trots op de prestaties van de Haagse jongeren.”

Docent Vincent Dullaart is blij met de Onderwijsprijs: “Het was geweldig om te zien hoe deze eerstejaars leerlingen met de dag meer zelfvertrouwen kregen . Ze ontdekten talenten bij zichzelf waar ze geen weet van hadden en kwamen in hun eigen kracht. Het was een genot om hen daarbij te begeleiden. En dan winnen we er ook nog een prijs mee! Ongelofelijk!””

Ook Mabel Buitenhuis, inmiddels tweedejaars student aan de koksopleiding is trots: ‘’Ik had nooit gedacht dat je zoveel kunt bereiken door het samen te doen. Samen kom je verder!””

Elk Punt Telt!

De achttien (toen nog) eerstejaars studenten van de koksopleiding van de School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening zochten vorig jaar onder bezielende aanvoering van docent Vincent Dullaart naar een andere invulling van het vak burgerschap. Ze bedachten samen om burgerschap meteen in de praktijk te brengen en écht iets te doen voor de maatschappij. Vervolgens werd álles wat nodig was voor de uitvoering ervan, van vergunning tot en met sponsoring van de producten geregeld door de studenten zelf. Prominenten onder wie een aantal Haagse wethouders waaronder Bert van Alphen, Richard de Mos en Saskia Bruines, alsook de voorzitter van de MBO Raad Ton Heerts kwamen destijds langs om deze actie te steunen en samen met de klas een pizza te bakken. Naast de verkoop van pizzapunten op straat zette de klas ook een crowdfund- actie op voor dit project.

De Haagse Onderwijsprijs wordt jaarlijks uitgereikt ter gelegenheid van de opening van het Haags onderwijsjaar.


Meer nieuws lezen