Nieuws

Eerste plaats voor Teide

24 juni 2019

Teide Schepers (links op de foto) heeft op 17 juni de Wijnacademie Wisseltrofee gewonnen. De vierdejaarsstudent van de International Hotel and Management School (IHMS) wist 55 van de 60 vragen goed te beantwoorden en behaalde daarmee een 9,5. De eerste plaats geeft ook recht op een plaats bij de vinologenopleiding. In totaal deden 30 studenten van 12 verschillende roc’s mee. De winnaar bij de kandidaten die examen deden voor de Wijnoorkonde is Roy Peeters (rechts op de foto). Hij is tweedejaars student op Hotelschool Zoomvliet uit Bergen op Zoom.

Tijdens deze jaarlijkse wedstrijd worden er examens afgenomen op zowel het niveau Wijnoorkonde (SDEN 2) als op het niveau Wijnbrevet (SDEN 3). De organisatie van de wedstrijd is in handen van de Wijnacademie in Maarn. Naast de trofee en eeuwige roem maken de studenten die examen doen voor de Wijnoorkonde kans op een gratis cursus Wijnbrevet. De hoofdprijs, voor studenten die het examen Wijnbrevet doen, is gratis deelname aan de opleiding Vinoloog bij de Wijnacademie.

Met het instellen van de wisseltrofee wil de Wijnacademie de wijnkennis van de jongeren naar een hoger niveau tillen. “We willen het enthousiasme binnen het wijnonderwijs een stimulans geven en jongeren warm maken voor het vak”, vertelt Klazien Vermeer, Registervinoloog en tevens opleidingsmanager bij de Wijnacademie. De examens zijn afgenomen door de branche erkende Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN). De SDEN is een onafhankelijke stichting die examens afneemt op vijf verschillende niveaus van Wijnvignet tot Magister Vini. Voor meer informatie www.wijnacademie.nl en www.sden.nl

Meer nieuws

27 mei 2019

Spoor 22 Symposium groot succes!

Op woensdag 22 mei 2019 heeft het eerste symposium van Spoor 22; Toekomst in perspectief plaatsgevonden.

Lees verder
22 mei 2019

Let op: landelijke OV-staking 28 mei

Op dinsdag 28 mei leggen medewerkers van de NS en het stadsvervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag 24 uur lang het werk neer. Dat betekent dat die dag het trein- en busverkeer grotendeels stil liggen.

Lees verder