Tim Coronel opent Neckar 1

15 maart 2019

Op 14 maart werd de extra leslocatie van de School voor Autotechniek en Mobiliteit aan de Neckar 1 op spectaculaire wijze geopend door Tim Coronel. Hij reedt met zijn fourwheeldrive Coronel Dakar Buggy de school binnen. Gelukkig ging alles goed. In zijn openingswoord sprak Tim de studenten direct aan over het belang van duurzame innovaties in de autobranche.

Tim in zijn openingswoord: "Ik had jonger willen zijn, dan had ik hier op school gezeten." En aan de studenten die hier les krijgen: "…in de autosport zijn er hobbels op de weg, maar blijf altijd doorzetten! Naar voren blijven kijken, we willen altijd sneller en beter, innovatie staat voorop."

Gedeputeerde van de Provincie Zuid-Holland, Mw. Adri Bom-Lemstra, beklemtoonde in haar korte speech het belang van de relatie school en bedrijfsleven.

Natuurlijk waren relaties van grote merken als Mercedes, BMW, Toyota, Mini en Tesla aanwezig. ​Sebastiaan Bliemert onthulde met vertegenwoordigers van grote automerken (René Mosterd van peugeot Davo, Pieter Tammens van Toyota Lexus en Rob Steenstraten van Mercedes-Benz) en een mystery guest drie vitrines met attributen die met innovatie en autosport te maken hebben.

vitrines

Intentieverklaring
Ook werd een intentieverklaring ondertekend door schooldirecteur Arien Reyngoudt en Richard van de Watering (directeur After Sales van Wittebrug). Doel is dat beide partijen samen optrekken in het bieden van stageplaatsen, inhoudelijk meedenken over het curriculum, leveren van materiaal, verzorgen van workshops en het organiseren van excursies, bedrijfsbezoeken en docentenstages. Arien Reyngoudt is enorm blij met deze samenwerking: "Onze studenten lopen natuurlijk al jaren stage bij de vele autobedrijven in de regio dus ook bij Wittebrug. Maar we gaan nu echt ook vragen aan Wittebrug om input te leveren voor de inhoud van de opleiding, om te zorgen dat onze studenten van de laatste snufjes op de hoogte raken zodat ons onderwijs nog beter aansluit bij wat de autobedrijven nodig hebben in de garage."

Neckar – tweede locatie
De School ​​voor Autotechniek en Mobiliteitheeft sinds jaar en dag de standplaats op de Techniek Campus van ROC Mondriaan aan de Tinwerf10. Sinds eind januari 2019 volgt al een groep van 80 studenten lessen aan de Neckar 1 in Den Haag.

In de toekomst bestaat het totale opleidingsaanbod aan de Neckar uit:

  • Serviceadviseur Mobiliteitsbranche niveau 3
  • Verkoopadviseur Mobiliteitsbranche niveau 3 (19/20 start)
  • After sales manager niveau 4
  • Technisch Leidinggevende niveau 4
  • Autotechniek bol/bbl niveau 4
  • Autotechniek bol 2 en 3 (tevens Tinwerf)​

Meer nieuws lezen