Prijs voor ict-project

31 oktober 2019

Tijdens de uitreiking van de landelijke Computable Awards gisteren in Utrecht, heeft Project Cyberwerf van ROC Mondriaan de award gewonnen in de categorie ‘ICT-project van het jaar voor het mkb’. Met Project Cyberwerf ontwikkelen studenten een laagdrempelige beveiligingsscan genaamd ‘’Cyberwerf Security Scan’’ waardoor mkb-ondernemingen kunnen controleren of hun onderneming voldoende beschermd is tegen cybercrime.

Cyberwerf is het onderwijsproject van het Security Field Lab in samenwerking met P@CT van ROC Mondriaan. Op een bedrijventerrein ontwikkelen studenten een laagdrempelige beveiligingsscan waarbij mkb-ondernemingen de mogelijkheid krijgen om te controleren of hun onderneming voldoende beschermd is tegen cybercrime. Veel kleine ondernemingen hebben onvoldoende deskundigheid in huis om dit juist in te schatten.

De Computable Awards worden toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich in het afgelopen jaar hebben onderscheiden. Volgens de jury is het Cyberwerf-project een win-win voor alle betrokken partijen. Zowel voor het mkb als de ICT-studenten van ROC Mondriaan. Het mkb is beter opgewassen tegen de gevaren van buiten en de studenten krijgen een zeer pragmatische opleiding in de werkelijkheid van een bedrijf en worden begeleid door vakmensen. Colin (links op de foto): “Je bent niet iets specifieks aan het leren, maar mag kijken naar belangrijke aspecten op ICT-gebied bij een aantal bedrijven. Dat maakt ook meteen duidelijk waar je op school extra aandacht aan moet gaan besteden.”


Meer nieuws lezen