Maxima bezoekt campus Techniek & ICT

21 maart 2018

Koningin Máxima en haar Jordaanse collega Koningin Rania hebben woensdagochtend een bezoek gebracht aan onze campus Techniek & ICT. Het bezoek maakte deel uit van het staatsbezoek dat het Jordaanse koningspaar dinsdag en woensdag brengt aan Nederland.

Enkelen studenten en docenten vertelde in het Techniek Innovatie Huis vol trots aan beide vorstinnen aan welke projecten zij werken, in samenwerking met het bedrijfsleven. De rondleiding begon bij de Brainbox Energy, een brandweer trainingsmodule die Mondriaan-studenten samen met kennispartner Kalisvaart maken voor de Veiligheidsregio Haaglanden. Ook bekeken de gasten hoe bestaande auto’s in samenwerking met Accenda worden omgebouwd naar elektrisch rijden. Studenten mechatronica vertelden hoe zij met steun van partner Festo deelnamen aan de World Skills. Daarnaast kwam de samenwerking op diverse projecten met Siemens aan de orde. Het eerste deel werd afgesloten bij de zeilwagen die Mondriaan studenten maken in opdracht van de stichting behoud Schevenings Erfgoed en Muzee Scheveningen.

Aansluitend ging het gezelschap naar de bouwhal waar bedrijfspartner Weboma, en ook lid van de Mondriaan Adviesraad, aanwezig was. Daar zagen zij onder andere een demonstratie virtueel spuiten. De laatste stop was de hal van de School voor Autotechniek en Mobiliteit. De school biedt er opleidingen voor tweewielers, scooters, (bedrijfs)autotechniek en managementopleidingen voor de sector autotechniek.


Meer nieuws lezen