Succesvol doorstuderen op de pabo

9 maart 2017

Alle Mondriaanstudenten die dit jaar hun opleiding op niveau 4 afronden, kunnen doorstromen naar de pabo. Om op de pabo te kunnen starten, moet je aan toelatingseisen voldoen. Om je daarop voor te bereiden, kun je vanaf 1 augustus 2017 terecht bij het nieuwe fulltime doorstroomtraject mbo-pabo. Gedurende zes maanden bereid je je voor op de overstap. Als je de toetsen haalt, stroom je vervolgens per 1 februari 2018 door naar de pabo.

Het aantal pabo-studenten loopt de laatste jaren sterk terug, het nieuwe doorstroomtraject moet dit ondervangen, zodat meer mbo'ers succesvol kunnen doorstromen. Tijdens een intensief traject maak je kennis met het basisonderwijs en leer je de benodigde basiskennis in de zogenoemde zaakvakken: aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek. Ook leer je een goede studieplanning maken en je studievaardigheden verbeteren.

Het traject is speciaal bedoeld voor studenten die een niet verwante opleiding gedaan hebben in bijvoorbeeld de techniek, horeca of lifestyle, sport & bewegen. Om het voor deze studenten betaalbaar te houden heeft het ministerie van OC&W ingestemd met de uitgestelde diplomering op het mbo. Studenten behouden dus tijdens de looptijd van dit traject hun studiefinanciering en OV-kaart. Deze extra instroom van andere mbo-opleidingen is hard nodig, omdat er in 2020 een landelijk tekort van 8.000 leerkrachten verwacht wordt. Vooral in steden als Den Haag wordt dat een probleem. Wie kiest voor het basisonderwijs heeft dus ook een grote kans op een baan. Wil je hier meer over weten, mail dan naar doorstroomklaspabo@rocmondriaan.nl


Meer nieuws lezen