Gastheer voor Skills Talents

6 maart 2017

Niet alleen mbo’ers, maar ook vmbo’ers komen in actie tijdens de landelijke Skills wedstrijden die op 16 maart in de RAI gehouden worden. Wie daaraan mee mogen doen in het team Zuid-Holland Hawks is bepaald tijdens de voorrondes in februari en tot twee keer toe gebeurde dat bij Mondriaan. Zowel de campus Tinwerf als de Koningin Marialaan (Invitez) vormden het decor voor de spannende voorrondes van techniek en horeca en ruim 60 leerlingen van tien verschillende vmbo-scholen deden hieraan mee.

De vmbo-leerlingen spelen in teams van drie leerlingen. De opdrachten van de wedstrijden sluiten aan bij de schoolopdrachten en zijn heel goed bruikbaar als voorbereiding op het eindexamen én de vervolgopleiding op het ROC. Nederland heeft een tekort aan goed opgeleide vakmensen en de Skills wedstrijden zijn bedoeld om jongeren extra te motiveren voor hun (toekomstige) vak.

Het Edudelta college uit Middelharnis verdient wel een speciale vermelding, binnen zes profielen werd een team van deze school kampioen op de provinciale kampioenschappen van Skills Talents. Het is nog nooit eerder voorgekomen dat een school met zoveel teams gaat deelnemen aan het landelijk kampioenschap.


Meer nieuws lezen