Goud voor studenten Mechatronica

20 maart 2017

Van de vijftien studenten van ROC Mondriaan die meededen aan de Skills The Finals zijn er maar liefst zes bij de eerste drie van hun vakwedstrijd geëindigd. Bij de teamwedstrijd Mechatronicus kwamen de ’s Gravenzanders Jeffrey de Zeeuw en Stefan Broos van School voor Metaal, Elektro- en Installatietechniek zelfs op de eerste plaats. Bij de voorronde in januari eindigden ze nog als derde. Stefan zei daarover: “Toen waren we net klaar met onze stage en daar is heel veel tijd in gaan zitten. Daarna hadden we pas echt goed tijd om te oefenen, oefenen en nog een keer oefenen. Nu op naar de wereldkampioenschappen in Abu Dhabi.”

Bij Verpleegkunde behaalde Demi van den Heuvel uit Rijnsburg van de School voor Zorg en Welzijn Leiden de zilveren medaille: ‘’Geweldig dat ik de eer van onze school in Leiden hoog kon houden, ik ben trots op mijn opleiding én mijn medaille’’. Bij de wedstrijdrichting Modeontwerp was Wouter Snip van de School voor Mode goed voor zilver en bij de discipline Hotelreceptionist was er zilver én brons voor de studenten van de International Hotel Management School: Alex del Olmo Roque (zilver) en Marjolein Kempen (brons).

De nationale finale vakmanschap Skills Heroes vonden plaats 16 t/m 18 maart plaats in de Amsterdamse RAI. Van elke wedstrijdrichting staan acht studenten in de finale die in de kwalificatiewedstrijden de hoogste punten haalden. De studenten zijn afkomstig van verschillende roc’s en aoc’s uit het hele land. De volgende uitdaging voor de winnaars is nu het WK voor beroepen, de World Skills. Dit event vindt plaats van 14 t/m 19 oktober in Abu Dhabi, de Verenigde Arabische Emiraten. Zo'n 1.300 jongeren tot 25 jaar nemen het daar op tegen vakgenoten uit 58 landen.


Meer nieuws lezen