Food Mood wint Hackathon

13 maart 2017

Bij het HighTechCentreDelft (HTCDelft) streden op 10 en 11 maart zes teams tijdens de Hackathon CO2reductie om de eer en een prijs ter waarde van € 1500,-. De jury riep Food Mood uit als winnaar van deze eerste hard- en software hackathon. Zij speelden met hun idee op een creatieve manier in op het actuele thema voedselverspilling. Volgens het winnende team verspillen wij per persoon ongeveer 50 kg voedsel per persoon per jaar.

De app die het team binnen vierentwintig uur ontwikkelde geeft informatie over voedselverspilling en creëert hiermee bewustzijn over dit onderwerp. De slimme recepten zijn afgestemd op de gebruiker waardoor je niet teveel kookt en bijna geen voedsel weggooit. Wanneer je gebruik maakt van de app van Food Mood verminder je per persoon ongeveer 500 kg CO2-uitstoot per jaar. Om het geheel nog een speels tintje te geven ontwikkelde het team een schijf geïnspireerd op het spel Pim Pam Pet waarbij je ook zonder gebruik van de app tips krijgt over in welke mate gerechten CO2-reducerend zijn.

De Hackathon werd georganiseerd door HTCDelft, De Haagse Hogeschool, KPN consulting, Koning & Hartman en Ortec. Bijzonder aan deze hackathon was dat de teams uit Young Professionals, studenten en reguliere hackers bestonden, in het winnende team zaten twee studenten Mechatronica van Mondriaan en een student van de Haagse Hogeschool. Wethouder Stephan Brandligt, onder andere van duurzame ontwikkeling, nam deel aan de jury en reikte de prijzen uit.


Meer nieuws lezen