Zora in actie

3 februari 2017

De laatste week van januari was de e-health week in het Hagaziekenhuis. ROC Mondriaan heeft hier op deze innovatiemiddag gestaan met zorgrobot Zora.

Onder begeleiding van studenten van de opleiding mbo-verpleegkundige van de Aspasialaan heeft Zora laten zien wat ze allemaal kan. Zora is een zorgrobot (de naam komt van zorg, ouderen, revalidatie en animatie) die ingezet wordt in de ouderenzorg en bij kinderen met autisme. De studenten hebben onder andere in het Juliana kinderziekenhuis (onderdeel van het Hagaziekenhuis) een demonstratie gegeven. De robot praat als een mens, heeft ogen die heen en weer bewegen en ze loopt, rekt en strekt en kan dansen. Een op maat gemaakt programmaatje in de computer stuurt de robot aan. Zo zet Zora mensen in beweging en danste en wandelde ze door de ontmoetingsruimte van dit ziekenhuis. Op de afdeling ouderengeneeskunde van het Hagaziekenhuis deed de zorgrobot bewegingsoefeningen met de patiënten die daar verbleven.

De patiëntjes vonden het apart en eigenlijk toch wel heel leuk. Speciaal voor de groep was er een oefenprogramma bedacht. Iedereen, zelfs de fysiotherapeuten, deed fanatiek mee. Bekijk ook eens een filmpje van Zora in actie:

https://www.facebook.com/HagaZiekenhuis/videos/1414784165229795/


Meer nieuws lezen