Nieuws

Funfair voor goed doel

21 december 2017

Op woensdag 20 december is op het Leeghwaterplein een spetterend festival georganiseerd: de Company FunFair markt. Voor jong en oud was hier van alles te beleven: er was muziek en entertainment en ook zelfgemaakte producten, diensten en etenswaren. Zo zijn er naast lekkere hapjes en drankjes ook allerlei kraampjes waar je bijvoorbeeld bloemen, meubels en sieraden kunt kopen, je schoenen kunt laten poetsen, je nagels kunt laten doen, een goochelshow kunt bekijken of aan een loterij mee kunt doen. De opbrengst van de markt was maar liefst 521 euro, en samen met de ongeveer 200 euro die de catering op deze dag verdiende, gaat er zo ruim 700 euro naar het goede doel: project Sengerama in Tanzania, waar in het gelijknamige stadje een school gebouwd wordt.

De markt is onderdeel van Company FunFair, een tweedaags onderwijsproject over duurzaam ondernemerschap. Het doel is om jongeren op een leuke en interactieve manier te laten ervaren wat er allemaal komt kijken bij ondernemen. Een team enthousiaste, jonge stagiaires en vrijwilligers begeleidt de klassen en helpt de studenten met hun eigen bedrijfjes die ze moeten starten om op de markt te kunnen staan.

Het project is een initiatief van stichting Cross Your Borders, een jongerenorganisatie die jongeren op een interactieve manier wil betrekken bij de maatschappij en de wereld. Om dit doel te bereiken worden meerdaagse onderwijsprojecten georganiseerd op (v)mbo-, havo-, en vwo-scholen in het hele land. Jaarlijks nemen 250 scholen deel aan de verschillende onderwijsprojecten. Ook organiseert de stichting onder de naam Fairaway jongerenreizen naar ontwikkelingslanden, waarbij de projecten worden bezocht die worden ondersteund met de opbrengsten van de markt.

Meer nieuws

20 jan 2018

Eerste gediplomeerde studenten van ROC Mondriaan bij de ANWB

Dankzij een unieke samenwerking tussen de School voor Autotechniek en Mobiliteit en de ANWB kon op 19 januari de allereerste diplomering plaatsvinden van een groep studenten die nu meteen als wegenwacht aan de slag kan gaan.

Lees verder
17 jan 2018

Een avond voor ouders

Ouderparticipatie bij Uiterlijke Verzorging

Lees verder