Verwendag in Houthaghe

12 oktober 2017

Een heerlijke verwendag was het donderdag in zorgcentrum Houthaghe. Ongeveer 35 tweedejaars studenten van de School voor Uiterlijke verzorging waren de hele dag aanwezig voor diverse gratis behandelingen. Niet alleen de bewoners van het zorgcentrum kwamen daarvoor in aanmerking, maar ook mantelzorgers en zelfs mensen uit de buurt konden er terecht voor gezichtsbehandelingen, make-up en voor applicatie-, hand-, en voetbehandelingen. Er was in de wijk reclame voor de verwendag gemaakt en daarom was het behoorlijk druk. Bij binnenkomst en ontvangst door studentes maakten de bezoekers een keuze en werden ze naar de juiste zaal geleid.

Docente Sjaan Kalden zegt daarover: “We hebben gekozen voor één behandeling, die duurt 30 minuten en dat is precies goed voor deze mensen, anders zitten ze te lang stil. En als ze echt heel graag een tweede behandeling willen, dan staat het ze vrij om in de middag nog een keer te komen. Voor de studenten is dit ook een prima ervaring, ze werken in shifts en voeren dus allemaal verschillende behandelingen uit. Daar komt nog bij dat er op zo’n dag toch soms wat geïmproviseerd moet worden en het is ook een goede training voor hun sociale vaardigheden.”


Meer nieuws lezen