Studenten in gesprek met lijsttrekkers

24 januari 2017

Kiezen in de klas

Vanaf maandag 30 januari stort Editie NL zich in de verkiezingsstrijd met het programma De Klas Kiest. In De Klas Kiest ontvangen studenten van de School voor Toerisme en Recreatie de lijsttrekkers van de grote partijen. Zes weken lang komt een lijsttrekker langs in deze klas om de stemmen van de scholieren voor zich te winnen. Lodewijk Asscher trapt af, daarna komen onder andere Mark Rutte, Jesse Klaver, Emiel Roemer en Alexander Pechtold. De Klas Kiest wordt elke maandag om 14:00 uur live op de Facebookpagina van Editie NL uitgezonden. Tijdens deze live-uitzending kunnen ook vragen gesteld worden door Facebookgebruikers. Op dezelfde dag zendt Editie NL om 18.15 uur bij RTL 4 een samenvatting uit.

De studenten uit deze klas gaan dit jaar voor het eerst naar de stembus, zitten vol vragen en de meningen zijn verdeeld. Wat vinden ze belangrijk? En voelen de Haagse bestuurders wel aan wat er leeft onder nieuwe en jonge stemmers? Vindt de klas de jeugdige uitstraling van Jesse Klaver of juist de ervaring van Mark Rutte doorslaggevend? Of weet Lodewijk Asscher de jonge stemmers weer warm te krijgen voor de PvdA? Wat kiest de klas?

Het programma maakt deel uit van de lessen Burgerschap bij de School voor Toerisme en Recreatie en is in samenwerking met Facebook tot stand gekomen. Met deze actie brengt Editie NL de lijsttrekkers dichterbij de jongeren en kan heel Nederland live op Facebook meekijken hoe de klas hen het vuur aan de schenen legt.


Meer nieuws lezen