Modeshow groot succes

7 juli 2016

Ruim 250 studenten uit alle leerjaren van de opleidingen Mode en Maatkleding toonden op woensdag 29 juni de creaties die ze het afgelopen jaar hebben gemaakt. Thema’s waren dit jaar onder andere Hollandse Meesters, waarbij inspiratie werd gevonden in het werk van Frans Molenaar, Fong Leng, Iris van Herpen, Viktor & Rolf en Jan Taminau.

De locatie was dit jaar niet de Tinwerf, maar Lijm en Cultuur in Delft, met het openbaar vervoer wel wat lastiger te bereiken maar ook een prachtige locatie. Na het welkomstwoord door onderwijsmanager Ans Stephan gingen de modellen over de catwalk en kon het publiek zich vergapen aan de creaties. De bijzonder professionele aanpak viel al snel op, er werd uitstekend gebruik gemaakt van projecties en geluid dat de shows goed ondersteunde. Sommige studenten hadden zelfs via castingbureaus hun modellen geregeld en maakten er met balletdansers een prachtige voorstelling van. Dat laatste was bijvoorbeeld het geval bij de presentatie van de collectie van Roos Key, waar pauwenveren als centraal thema overal terugkwamen. Van de studenten die een eigen collectie presenteerden waren er twee die nog maar in het eerste jaar van hun studie zaten en één van hen is Vincent Moerman. Tijdens een bijeenkomst in Nieuwspoort begin deze week had ook minister Ploumen van Buitenlandse Handel oog voor zijn talent; ze vroeg meteen aan Vincent of hij ook een jurk voor haar wil maken.

Op de foto vier voorbeelden van de creaties die te zien waren met helemaal rechts een deux-pièces van Vincent Moerman. Fotografie: Hans Sint


Meer nieuws lezen