Prijs voor de Taalhuizen

1 juli 2016

Op donderdag 30 juni ontvingen de Taalhuizen de ‘Doe weer mee!’ Pluim 2016 uit handen van coördinator Ton Nieuwenhuis van de Taal+ school. De jaarlijkse ‘Doe Weer Mee!’ Pluim is bestemd voor een organisatie of persoon die zich bijzonder heeft ingezet voor de aanpak van laaggeletterdheid in de regio Haaglanden. Dit jaar gaat de pluim naar de coördinatoren van alle Taalhuizen in de gemeenten Delft, Den Haag, Midden-Delfland, Rijswijk en Westland. In de taalhuizen zorgen vrijwilligers onder andere voor verwijzing naar een geschikte cursus of voor koppeling aan een taalmaatje. ‘Doe Weer Mee!’ is de regionale wervingscampagne die zich er op richt om laaggeletterde volwassenen in Haaglanden over de streep te trekken om met behulp van een cursus weer beter te gaan leren lezen, schrijven en/of rekenen.

Een grote groep volwassen cursisten van de Taal+school van ROC Mondriaan ontving gisteren het ‘’Doe weer mee! certificaat uit handen van College van Bestuur voorzitter Pierre Heijnen als eerbetoon aan hen omdat ze het besluit hebben genomen om op latere leeftijd terug naar school te gaan om beter te leren lezen, schrijven en/of rekenen. De cursisten worden hiermee beloond voor hun inzet en moed. Het verhaal van Hagenaar Fabian Siau bewees het succes van de cursus. Toen hij zijn certificaat ontving meldde hij spontaan en trots: ‘’Het is me gelukt om mijn Nederlands en rekenen zó bij te spijkeren dat ik na de zomervakantie kan beginnen met de opleiding Assistent installatie- en constructietechniek bij de School voor Metaal-, Electro- en Installatietechniek van ROC Mondriaan!’’ Hij kreeg een staande ovatie.

'Doe weer mee!’ motiveert volwassen inwoners van Haaglanden om beter te leren lezen, schrijven of rekenen. Een op de zeven volwassenen in Haaglanden heeft hier moeite mee. Niet goed kunnen lezen, schrijven of rekenen is een grote hindernis: thuis, op het werk of in de maatschappij. Het is ook niet goed voor onze moderne maatschappij. Nederland is een kenniseconomie en het is belangrijk dat iedereen kan bijdragen aan deze ontwikkeling. 'Doe weer mee!' is onderdeel van het convenant ‘Aanpak laaggeletterdheid Haaglanden’. In dit document verklaren zes organisaties om samen te werken bij de aanpak van laaggeletterdheid in Haaglanden. De gemeenten Delft, Den Haag, Midden-Delfland, Rijswijk en Westland werken samen met ROC Mondriaan. Meer info is te vinden op www.doeweermee.nl


Meer nieuws lezen