Ouafa is Uitblinker 2016

1 juni 2016

Uitblinker Ouafa Daouayry

Op dinsdag 31 mei werd tijdens de feestelijke Uitblinkersshow Ouafa Daouayry gekozen tot de Mondriaan Uitblinker 2016.

''Ik had het nooit verwacht maar ben supertrots! Ik hoop nu en in de toekomst op school, stage en werk mijn mening uit te blijven dragen. Met respect voor elkaars verschillen leven we in Nederland samen en het is belangrijk dat vrouwen serieus genomen worden in hun eigen keuze voor een huwelijkspartner,'' aldus Ouafa Daouayry (20), tweedejaars student Sociaal Cultureel Werk bij de School voor Sociaal Werk en Maatschappelijke Zorg. Ouafa maakt kans dit najaar Landelijk Ambassadeur Beroepsonderwijs 2016 te worden. De campagne hiervoor gaat binnenkort van start.

Volgens de Mondriaanjury is ze: ''Gewoon écht goed. Ze is een doorzetter en heel doelgericht. Deze jonge vrouw heeft echt visie en durft naar de toekomst te kijken. Ze straalt zelfvertrouwen en trots uit. Hiermee kan ze een inspiratiebron en een rolmodel zijn voor andere jongeren in deze tijd. Al deze kwaliteiten maken haar geschikt voor de rol van dé Mondriaan Uitblinker 2016.’’

Ouafa onderscheidt zich zowel op school als op stage door inzet en door verantwoordelijkheid. Zij verspreidt een boodschap van leven en laten leven en staat erg positief in het leven. Ze is zeer betrokken bij de samenleving en zet zich ook in voor de GGD, zo spreekt ze vaak over huwelijksdwang en gaat ze op diverse podia de strijd aan om gedwongen huwelijken zoveel mogelijk te voorkomen. Ze is zeker een voorbeeld voor jongeren die op hun eigen manier met hun geloof om willen gaan en zich verzetten tegen groepsdruk en het opgelegd krijgen van andermans mening.

Tweede en derde plaats

Dirk van IJzendoorn (21) van de School voor Economie Delft eindigde op de tweede plaats. Dirk woont in Wateringen en is hét schoolvoorbeeld van een échte doorzetter. In zijn 14de levensjaar raakte hij door onbekende oorzaak een half jaar in coma en eenmaal daar uit bleek hij zijn benen niet meer te kunnen bewegen. Met een onafgemaakt VMBO en een opleiding Administratief medewerker (niveau 2) gaat het Dirk waarschijnlijk lukken om rechtstreeks door te stromen naar het hbo! Dirk is bovendien al een echte ondernemer, heeft een eigen bedrijf en werkt regelmatig tot 3 uur ’s nachts door. In de beperkte vrije tijd die hij heeft, zit hij vaak bij zijn stagebedrijf, waar hij elke vakantie wordt terug gevraagd.

Samantha Wessling (19) van de School voor Toerisme en Recreatie werd derde. Samantha woont in Delft en is tweedejaars Leisure & Hospitality Host bij de School voor Toerisme en Recreatie van ROC Mondriaan. Samantha is een voorbeeldige leerling en behalve gastvrij en betrouwbaar ook een organisatietalent. Bovendien weet ze zich goed te presenteren. Ze is een drijvende kracht in de opleiding en afgelopen februari vertegenwoordigde ze haar school bij de jaarlijkse Toerisme Bokaal en nam de eerste prijs mee naar huis.

Veertien (school) Uitblinkers

Er waren nog elf andere (school) uitblinkers. Jaarlijks draagt vrijwel iedere school van ROC Mondriaan een student voor om Mondriaan Uitblinker te zijn, een eretitel waar studenten trots op zijn en dat heel goed op hun CV staat. Veertien scholen hebben dat dit jaar gedaan. Een jury, waarin onder andere een student uit de Studentenraad en Mondriaan Uitblinker 2015 Rachelle Manuputty zitting hadden, adviseerde het College van Bestuur wie dé Mondriaan Uitblinker 2016 moest worden.


Meer nieuws lezen