Hospitality campus geopend

8 maart 2016

Mondriaan heeft een tien jaar lopend huisvestingsplan afgesloten. Met de woorden "Deze nieuwe campus is een enorme aanwinst voor de stad Den Haag en voor het onderwijs in de regio" opende burgemeester Jozias van Aartsen de compleet vernieuwde hospitality-campus aan de Koningin Marialaan in Den Haag Bezuidenhout. College van Bestuur voorzitter Pierre Heijnen: "Ik ben niet trots, maar supertrots"

De burgemeester wees op het belang van nauwe samenwerking tussen middelbaar beroepsonderwijs, bedrijven en instellingen: “In de praktijk groeit de student naar beginnend beroepsbeoefenaar en ontwikkelt hij zich richting arbeidsmarkt of vervolgopleiding. De stad biedt de school prachtige mogelijkheden om praktijkervaring op te doen. Wat is mooier om ingezet te worden bij wereldkampioenschappen, internationale congressen, de thuiswedstrijden van ADO en jaarlijkse grote evenementen als de CPC of het ondernemersgala? Den Haag biedt het allemaal.”

Op de vernieuwde campus, die ook de drie gebouwen in de naastgelegen Helenastraat omvat, zijn vier scholen actief op het gebied van hospitality, met alle vier hun eigen sfeer, hun eigen accent maar ook hun gemeenschappelijkheid in het ontvangen, begeleiden en het verwelkomen van gasten. Studenten van de International Hotel and Management School, maar ook die van Toerisme en Recreatie, van Orde en Veiligheid en van Horeca en Facilitaire Dienstverlening werken hier aan hun kennis, vaardigheden en beroepshouding. De scholen zetten daarbij in op gastvrijheid, betrokkenheid, verbondenheid, betrouwbaarheid en professionaliteit.

De scholen verzorgen hun onderwijs in een totaal vernieuwde leeromgeving: Invitez – The Hague Hospitality Experience Centre. De locatie bevat verschillende restaurants, keukens, ruime vergaderruimtes en sterren hotelkamers en uiteraard goed geoutilleerde theorielokalen en studentenfaciliteiten. Restaurants Classique en Orchard richten zich vooral op de culinaire beleving terwijl Imagine, Events & Show ook voor theater kan zorgen. The Queen’s Express is de exclusieve bar en het New Mondrian Hotel beschikt over kamers van verschillende Accor-merken: Ibis Styles, Ibis Economy, Mercure en Pullman.

Meer weten? Neem een kijkje op http://leerwerkbedrijven.rocmondriaan.nl


Meer nieuws lezen