Britt is de beste schoonheidsspecialiste i.o.

21 maart 2016

De Zoetermeerse Britt van der Voort van der Kleij, allround schoonheidsspecialiste in opleiding bij ROC Mondriaan is met afstand de beste van Nederland geworden tijdens het NK Vakmanschap Skills Heroes dat van 17 t/m 19 maart plaatsvond in de RAI in Amsterdam. Britt (19) is laatstejaars allround schoonheidsspecialiste (niveau 4) bij de School voor Uiterlijke verzorging en doet haar beroepspraktijk bij Spavarin, het 5*wellnesscentrum van Hotel-Restaurant Savarin in Rijswijk. De afgelopen maanden heeft Britt intensief getraind voor de wedstrijden onder begeleiding van haar docent/coach van ROC Mondriaan Valary Bogman. Met haar eerste plek op het NK heeft Britt een ticket naar EuroSkills 2016 verdiend. Deze Europese kampioenschappen voor jonge vakmensen zijn in december in Gotenburg, Zweden.

Britt: ‘’Ik kan het nog bijna niet geloven. Ik was vastbesloten te knallen maar ik vond de andere vijf ook goed en het was best moeilijk om me af te sluiten want de jury kijkt op je vingers en er loopt zoveel publiek! En nu heb ik zelfs ruim gewonnen, het is ongelofelijk!’’ Coach/docent Valarie Bogman: ‘’Britt heeft een uitzonderlijk goede prestatie geleverd. Om de titel excellent vakvrouw te halen moet een kandidaat 500 punten behalen. Britt heeft maar liefst 563 punten behaald. We zijn niet gewoon trots maar supertrots!’’

Op de foto staat in het midden Britt van der Voort van der Kleij, ROC Mondriaan, Den Haag die dus 563 punten scoorde. Rechts staat Mandy Vermeulen, ROC Midden Nederland, Beauty College - 499 punten en links Yessica Noordzij van het Albeda College - 449 punten.

De studenten van ROC Mondriaan wonnen in totaal vier medailles, want ook de andere Mondriaanstudenten deden het uitstekend in de RAI. Fabiënne Verkuijlen (Leiden, 20 jaar) won als leerling Verpleegkundige de zilveren medaille en met 532 punten ook de titel excellent vakvrouw, net als kapster in opleiding Sylvana Rietveld (Den Haag, 19 jaar) die met 510 punten de tweede plaats en ook de titel excellent vakvrouw behaalde. Tot slot won in de categorie Modeontwerper/medewerker mode Sue-Jayly Jussely Ostiana (Leidschendam-Voorburg, 19 jaar) de bronzen medaille en met een puntentotaal van 515 ook de titel excellent vakvrouw. In de demo–finale in de categorie Facilitair medewerker behaalden de studenten van ROC Mondriaan de derde plek.