Geen medaille voor Britt

29 november 2016

Britt van der Voort van der Kleij (20) uit Zoetermeer heeft helaas geen medaille gewonnen tijdens Euroskills in Gotenburg; tijdens de spannende finale zag zij het goud naar Lovisa Petri gaan, die namens Zweden een thuiswedstrijd speelde. In maart werd Britt nog met afstand de beste van Nederland tijdens het NK Vakmanschap Skills Heroes. Een paar maanden later voltooide Britt op de School voor Uiterlijke verzorging haar opleiding tot allround schoonheidsspecialiste (niveau 4) en volgde ze haar beroepspraktijk bij Spavarin, het 5 sterren wellnesscentrum van Hotel-Restaurant Savarin in Rijswijk. De afgelopen maanden heeft Britt intensief getraind voor de Euro Skills onder begeleiding van haar docent Valarie Bogman.

Britt: “Ik ben na mijn afstuderen meteen aan de slag gegaan bij een bedrijf maar heb ook mijn eigen salon voortgezet. Daarnaast richtte ik me de laatste maanden ook op de Europese wedstrijd. Het was erg spannend, want hoe internationaler, hoe zwaarder maar ik heb er in ieder geval alles aan gedaan.” Coach/docent Valarie Bogman: ‘’Britt levert voortdurend uitzonderlijk goede prestaties. Zij heeft de titel excellent vakvrouw op zak en dat merk je in alles wat ze doet tijdens de training. Ze is gewoon héél erg goed en we zijn sowieso supertrots op haar!’’

39 nationaal kampioenen vertegenwoordigden ons land tijdens EuroSkills, het ‘EK beroepen’, dat van 1 t/m 3 december plaatsvond in Gotenburg, Zweden. Op de medaillespiegel eindigde Nederland uiteindelijk op een eervolle vijfde plaats met drie keer goud, drie keer zilver en twee keer brons. In totaal dongen er ruim 500 deelnemers uit 28 landen in 38 beroepen mee naar een plek op het erepodium. Nederland deed mee in 33 vakrichtingen, waaronder tuinaanleg, mobiele robotica, zorg, lassen, metselen en webdesign. Volgend jaar worden de Worldskills weer georganiseerd en het gastland is dan de Verenigde Arabische Emiraten.


Meer nieuws lezen