Taalambassadeurs toeren rond

8 september 2015

Het is de Week van de Alfabetisering en dat laat de Taal+school van ROC Mondriaan niet aan zich voorbijgaan. Op diverse plekken in Den Haag en Rijswijk stond dinsdag een team van docenten en taalambassadeurs om zo aandacht te geven aan de cursus “Beter Lezen & Schrijven” die door de Taal+school aangeboden wordt. De taalambassadeurs zijn echte ervaringsdeskundigen, zij hebben zelf ooit een cursus gevolgd en zijn zo tevreden met het resultaat dat ze enthousiast meedoen met campagne voeren. Een geheel gerenoveerde Piaggio, die veel bekijks trekt, doet hierbij dienst als mobiele abri.

Doe weer mee
Er bestaat nog altijd veel schaamte onder mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, terwijl het toch om ongeveer één op de tien Nederlanders gaat. In onze regio gaat het zelfs om één op de zeven inwoners. “Doe weer mee” is een doorlopende campagne die volwassenen over de streep probeert te trekken zodat ze zich aanmelden voor een cursus.

Bij het stadhuis van Rijswijk kwam wethouder Dierdorp ook even kijken, ze had maar even tijd maar komend weekend is het Strandwalfestival in Rijswijk en dan wil ze graag helpen met flyeren. Een beleidsmedewerker van de gemeente Midden Delfland was toevallig op bezoek bij de wethouder en raakte al snel in gesprek met de taalambassadeurs. Op woensdag gaat het team naar Delft en het Westland.

Onderschrift foto (van links naar rechts): Ton Nieuwenhuis, wethouder Dierdorp, taalambassadeurs Coby en Carla, en Agnes Rutges


Meer nieuws lezen