Nieuwbouw sporthal in Delft

22 september 2015

Studenten van de School voor Lifestyle , Sport en Bewegen krijgen in de nabije toekomst de beschikking over nóg een voorziening van hoge kwaliteit. Behalve de Sportcampus Zuiderpark Den Haag waar een groot deel van de studenten in 2016 haar intrek neemt, is een overeenkomst gesloten die de weg vrijmaakt voor de bouw van een eigen Mondriaan Sporthal op het terrein van onze locatie Brasserskade in Delft. De realisatie is gepland in 2016.

Tijdens een feestelijke ondertekening gaf lid College van Bestuur Hans Camps aan blij te zijn met deze nieuwe stap: ‘’Na een intensieve fase van voorbereiden en aanbesteden kunnen we nu door met de bouw van een eigen hoogwaardige sportvoorziening voor onze sportstudenten in Delft. Het wordt een mooie voorziening onder handbereik waardoor we er meer gebruik van kunnen maken en er geen tijd meer verloren gaat door het reizen tussen school en sporthal. Bovendien wordt roostering eenvoudiger aangezien we de bezetting zelf in de hand hebben. Het biedt ook de kans om onze studenten in het kader van hun stage als begeleiders in te zetten bij de sportverenigingen die van de hal gebruik willen maken. De accommodatie kan ook worden ingezet voor (sport)activiteiten van andere scholen van Mondriaan.’’

Unicum
De Mondriaan Sporthal belooft uniek te worden op het gebied van duurzaam bouwen. De energiefaciliteiten in de hal worden zó geïnstalleerd dat het gebouw alle energie die het verbruikt zelf produceert. Dit wordt onder meer gerealiseerd door het toepassen van LED verlichting en de plaatsing van een enorme hoeveelheid zonnepanelen. Ook is het gebouw op de toekomst voorbereid: er wordt namelijk geen gebruikelijke gasinstallatie toegepast. Het gebouw wordt volledig elektrisch uitgevoerd en is daarmee toekomstbestendig en een unicum in Nederland. De sporthal wordt gebouwd door de Firma Pellikaan, een gerenommeerd bouwbedrijf van scholen en sportaccomodaties uit Tilburg.


Meer nieuws lezen