Diplomering topsporters

18 september 2015

Afgelopen woensdag ontvingen bij de School voor Lifestyle, Sport en Bewegen van ROC Mondriaan aan de Brasserskade in Delft/Rijswijk drie jonge en getalenteerde topsporters hun diploma tot Sport -en bewegingsleider. Mark Caljouw (20) uit Rijswijk is Nederlands kampioen badminton met zijn club DKC, de Haagse Bente van Heteren (19) is Nederlands kampioene skiën op de slalom, en tot slot Glenn de Blois (20) uit De Lier is meervoudig Nederlands kampioen snowboardcross. Glenn en Mark maken zich op voor de Olympische Spelen van respectievelijk 2018 (winter) en 2020 (zomer).

Topsporters bij Mondriaan
Jaarlijks kiezen vele topsporters voor een sportopleiding bij de School voor Lifestyle, Sport en Bewegen van ROC Mondriaan. Als topsporter krijgen ze een speciaal lesprogramma afgestemd op hun specifieke situatie. De topsportstudenten maken gebruik van een flexibele leerroute met een eigen lesrooster en ze mogen langer over de studie doen. Er kan zelfs op afstand geleerd worden als het noodzakelijk is dat men voor wedstrijden in het buitenland is.

Hoge score
De School voor Lifestyle, Sport en Bewegen van ROC Mondriaan in Delft/Rijswijk kwam in 2012 als beste uit de bus in de MBO Keuzegids van dat jaar. Ook nu nog scoort de school zeer hoog op de facetten ‘docenten en lessen’ en ‘leer je genoeg’. De scores komen tot stand door enquêtes die jaarlijks onder studenten worden afgenomen. Meer weten? Ga naar rocmondriaan.nl.


Meer nieuws lezen