WorldSkills bijna klaar

8 augustus 2015

We zijn er klaar voor en we hebben er zin in!’’ aldus techniektalenten Diewer van der Schoor en Mitchel Mulder op Schiphol vlak voor vertrek naar São Paulo, Brazilië waar van 11 tot en met 16 augustus de WorldSkills 2015 plaatsvinden. De twee net afgestudeerde studenten van de School voor Metaal, Electro- en Installatietechniek vertegenwoordigen ons land in het Nederlands team bestaande uit 35 zorgvuldig getrainde vaktalenten. Team Nederland komt uit in 30 richtingen. In de vakrichting Mechatronica doen studenten van ROC Mondriaan voor de elfde keer mee aan de WorldSkills. Alle voorbereidingen in de aanloop naar plaatsing voor de WorldSkills vormen een extra onderdeel in het lesprogramma op school. ROC Mondriaan levert ook een zogeheten ‘’expert’’ die ter plaatse de wedstrijdonderdelen begeleidt. Volg de prestaties van Mitchel en Diewer op Facebook.

Hoe het Mitchel en Diewer vergaat in São Paulo is te zien op Omroep West

De 'Road to São Paulo' van Diewer vind je hier.**

Wat is mechatronica?
Het woord zal niet iedereen iets zeggen, maar iedereen plukt er de vruchten van. Zonder mechatronica geen dvd-speler, geen melkrobot, geen airbag en geen automatisch parkeersysteem in een auto. Huishoudelijke en industriële apparaten en hulpmiddelen voor ouderen of gehandicapten worden steeds slimmer. Bijna altijd komt daar mechatronica bij kijken: de combinatie van werktuigbouwkunde, elektrotechniek en informatica. ROC Mondriaan neemt een vooraanstaande plek in de nationale en Europese wedstrijden Mechatronica omdat de studenten altijd bijzonder goed getraind van start gaan en daardoor hoog scoren.

WorldSkills 2015
Tijdens de WorldSkills, de wereldkampioenschappen voor jonge vakmensen strijden van 11-16 augustus ruim 1200 jonge kandidaten uit 75 landen, in 50 beroepen voor de eretitel. Nederland doet mee met 30 vakrichtingen (beroepen), waaronder tuinaanleg, mobiele robotica, verpleegkunde, lassen, etaleren, metselen en meubelmaken. Tijdens de vier wedstrijddagen moeten zij, onder toeziend oog van honderdduizenden bezoekers, diverse opdrachten uitvoeren op hun eigen vakgebied. Alle kandidaten zijn getraind en begeleid door experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen.


Meer nieuws lezen