Certificaten voor doorzetters in aanpak laaggeletterdheid

7 juli 2015

Gisteren vond de jaarlijkse certificatenuitreiking plaats van de regionale wervingscampagne ‘Doe weer mee!’. Dit is een eerbetoon aan de volwassen cursisten uit Rijswijk en Midden Delfland van de Taal+school van ROC Mondriaan die het besluit hebben genomen om op latere leeftijd terug naar school te gaan om beter te leren lezen, schrijven en/of rekenen. De cursisten worden beloond voor hun inzet en moed met een certificaat van Doe Weer mee! Wethouder Annemiek de Goede van Midden Delfland reikte de certificaten uit aan cursisten uit Midden Delfland en Rijswijk.

Trots
Wethouder de Goede was lovend over de cursisten: ‘’Het is geweldig dat jullie deze stap hebben durven zetten en ik wil jullie aanraden om vooral bezig te blijven. Blijf schrijven, dan hou je het vast. En oefen met voorlezen want wat is er mooier dan dat je je kinderen kunt voorlezen!’’

Taalhuis in Den Hoorn
In Midden-Delfland kan iedereen met vragen over taal terecht bij het Taalhuis in de bibliotheek in Den Hoorn. Het Taalhuis is voor inwoners, die moeite hebben met lezen of schrijven. Ook voor andere basisvaardigheden, zoals rekenen en omgaan met de computer, kan men hier terecht.

Rijswijk
Heeft u moeite met lezen, schrijven of rekenen? Vindt u het lastig om een boodschappenlijstje te maken, brieven te lezen of een formulier in te vullen? Dan kunt u een cursus volgen om beter Nederlands te leren lezen, schrijven en om te leren rekenen. U werkt in uw eigen tempo en kunt overdag of ’s avonds de lessen volgen. De cursus heeft verschillende niveaus. Meer weten? Bel gratis met telefoonnummer 0800 0234 444. Men zoekt een cursusadres in de buurt.

In de regio Haaglanden wonen veel mensen van 18 jaar en ouder die grote moeite hebben met lezen en schrijven. In heel Nederland heeft ongeveer één op de negen mensen hier een probleem mee. Elders op rocmondriaan.nl is meer informatie te vinden over het totale aanbod van de Taal+ school.


Meer nieuws lezen