Bezoek aan Aboutaleb

2 juli 2015

Tijdens zijn gesprek met de Uitblinkerjury liet Abubakarr Mansaray van de School voor Administratie Den Haag al weten dat de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb voor hem een groot voorbeeld is. Reden genoeg om te informeren of de burgemeester het interessant zou vinden om Abubakarr daarom te ontvangen en dat bleek zo te zijn. Samen met onderwijsmanager Jelle Marchand en Anne Daoud, de docente die hem genomineerd heeft, ging Abubakarr daarom afgelopen woensdag naar het stadhuis aan de Coolsingel voor een bezoek.

Overeenkomsten
Net als veel mensen die eerder met hem aan tafel zaten, was ook Aboutaleb zeer onder de indruk van de gedrevenheid van Abubakarr. Tot nu toe zijn er al grote overeenkomsten tussen de twee, ze zijn allebei geboren in een Afrikaans land, als tieners naar Nederland gekomen en opgegroeid in de Haagse binnenstad waar ze er voor kozen om hun vrije tijd niet op straat te besteden, maar aan hun huiswerk. Dit ondanks de druk van buiten om voor de makkelijke weg te kiezen. Abubakarr vroeg of de burgemeester vanwege zijn achtergrond erg geliefd is onder de Marokkaanse Rotterdammers. “Dat hangt er vanaf wat je van me wilt. Er is wel teleurstelling dat ik ze niet de hand boven het hoofd houd. Je houdt van me of niet, sommige mensen denken dat ik wel recht maak wat krom is, maar dat doe ik niet. Je moet zelf wat van je leven maken, door hard te werken en te studeren kom je ergens, niet door in je bed te blijven liggen.”

Jouw voorbeeld
Voor Abubakarr was het een geweldige ervaring en hij is door dit gesprek extra gemotiveerd geraakt. Bij het afscheid kreeg hij van de burgemeester een boek over het monumentale stadhuis, gesigneerd met de tekst: “Ik ben vereerd dat ik jouw voorbeeld mag zijn.”


Meer nieuws lezen