Wijn Wisseltrofee

2 juni 2015

Tweedejaarsstudent Jorrit Verhulst (op de foto rechts) van de opleiding Manager Ondernemer Horeca heeft gisteren de Wijnacademie Wisseltrofee gewonnen in de categorie Wijnoorkonde (SWEN 2). Naast de beker en eeuwige roem mag Jorrit nu gratis deelnemen aan een wijncursus niveau Wijnbrevet (SWEN 3). Medestudent Max van der Meij heeft in deze categorie de tweede prijs binnengehaald. Vierdejaars student Jakobus de Bruijn van de opleiding Leidinggevende Bediening, wist te slagen voor het moeilijke Wijnbrevet-examen (SWEN 3). Wijndocent Simonette Lock: “Onze studenten hebben het fantastisch gedaan. We zijn bijzonder trots!”

In totaal deden 25 studenten van in totaal veertien mbo-scholen mee aan de wedstrijd. Er werd getest op parate wijnkennis en proefkunde. De studenten gingen de strijd met elkaar aan in verschillende categorieën op het gebied van wijnonderwijs en tegelijkertijd werden examens afgenomen op zowel het niveau Wijnoorkonde (SWEN 2) als op het niveau Wijnbrevet (SWEN 3).

De organisatie van de wedstrijd was in handen van De Wijnacademie in Nijkerk. De academie biedt opleidingen en examens op het gebied van wijn voor beginners tot professionals. Met de wedstrijd wil de academie de wijnkennis van de jongeren naar een hoger niveau tillen. “Wij willen het enthousiasme binnen het wijnonderwijs een stimulans geven en jongeren warm maken voor het vak”, vertelt Klazien Vermeer, Registervinoloog en opleidingsmanager bij De Wijnacademie.


Meer nieuws lezen