In actie bij WK Beachvolleybal

18 juni 2015

Ruim 200 studenten ROC Mondriaan leren en werken tijdens WK Beachvolleybal Vanaf komende vrijdag 26 juni is Nederland gastland voor het WK Beachvolleybal. Er doen bijna honderd teams mee uit tientallen landen en de organisatie verwacht veel mensen, ook in Den Haag. De 200 studenten spelen beroepsmatig een rol in het Haagse aandeel van evenement. Zo snijdt het mes naar twee kanten, het WK Beachvolleybal Den Haag heeft extra ondersteuning in huis en de mbo-studenten leren hun vak in de echte beroepspraktijk.

Een groep van 150 studenten van de School voor Toerisme en Recreatie werkt bij het WK Beachvolleybal als onderdeel van hun beroepspraktijkvorming. De studenten hebben een rol als begeleider bij de balspellen op de zandstrook, bij de zogeheten ‘’Smashmeter’’ en als host(ess) in het Beachstadion. De Ambassade van Den Haag, een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor een gastvrij imago van de stad, helpt ook met de opvang van de bezoekers. De Mondriaanstudenten kregen instructie van enkele city hosts van de Ambassade. Met behulp van diverse rollenspellen maakten ze duidelijk hoe een student een perfect visitekaartje voor Den Haag kan zijn tijdens het komende evenement. Of zoals het credo de city hosts luidt: “Een warm welkom staat centraal!”.

Zaklopen en lasso-werpen
Ook doen zo'n zeventig studenten van de School voor Lifestyle, Sport en Bewegen mee. Gedurende drie dagen komen grote groepen Haagse scholieren naar het evenement. De sportstudenten van ROC Mondriaan verzorgen voor de scholieren spelletjes als zaklopen en lasso-werpen op het Plein en zij maken met de scholieren een speurtocht waarbij het Haags Historisch Museum en de Gevangenpoort worden bezocht.

Kunstmatig strand
Het toernooi duurt twee weken en wordt georganiseerd in de centra van Amsterdam, Apeldoorn, Rotterdam en Den Haag. Ondanks dat Den Haag een écht strand heeft, is als speellocatie gekozen voor de Hofvijver. Hier ligt inmiddels een stadion met een kunstmatig strand op grote pontons met plaats voor 5500 toeschouwers. In de andere steden zijn de stadions kleiner: in Amsterdam speelt men op de Dam en in Rotterdam op het dek van de SS Rotterdam. Meer info op WKBeachvolleybal.nl


Meer nieuws lezen