School bouwen in Ghana

24 april 2015

Vijf studenten van de School voor Bouw & Infra gaan helpen bij de bouw van een school in Ghana. Het initiatief voor de bouw ligt bij de stichting Kofi Annan School (KAS) die daar de vijfde school bouwt. Het wordt een Junior Secundary School (JSS) in Afranse, waar al eerder een basisschool en een school voor beroepsonderwijs zijn gebouwd. De JSS, die in najaar van 2015 verrijst, is het sluitstuk van een bouwprogramma dat Afranse een doorlopend schoolsysteem verschaft voor de kinderen in de wijde omtrek.

Net als de vorige projecten van de stichting Kofi Annan School wordt de JSS in Afranse gebouwd door leerling bouwers uit Nederland en uit Ghana. Nieuw is de samenwerking met ROC Mondriaan uit Den Haag en het Markiezaat College uit Bergen op Zoom. Deze scholen leveren allebei een ploeg leerling bouwers, die een maand lang in Afranse aan de slag gaan. Een derde ploeg is samengesteld uit leerlingen van verschillende opleidingsbedrijven in de bouw.

De stichting Kofi Annan School kan dit bouwproject, net als de voorgaande keren, financieren uit bijdragen en subsidies van het O&O-fonds voor de bouwnijverheid, de Nederlandse en de Ghanese vakbond en bijdragen van bedrijven en particulieren. De leerling bouwers brengen via fundraising hun eigen reis- en verblijfskosten bijeen. In totaal is er met de bouw een bedrag van 200.000 euro gemoeid en substantiƫle bijdragen in natura.

Meer nieuws lezen

Studenten halen 567 euro op voor ALS fonds

19 april 2024: Meer opgehaald dan verwacht Lees verder

Studenten voor ict-support naar Litouwen

03 april 2024: Leuke en leerzame reis Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten