Derde Mondriaan Talentendag

30 maart 2015

Studenten van ROC Mondriaan barsten van het talent. Op donderdag 2 april laten studenten en oud-studenten van ROC Mondriaan tijdens de derde Mondriaan Talentendag aan elkaar zien welke onvermoede talenten dat zijn. ’s Morgens om 8.30 uur doet politicus Diederik Samson de aftrap van de Talentendag 2015. Hij draagt het herkennen en stimuleren van talent een warm hart toe. De organisatie van de Talentendag is opgezet volgens het principe ‘’voor studenten door studenten’’. De dag wordt ’s middags afgesloten met een spetterende eindshow van de meest aansprekende workshops en demonstraties waaronder een optreden van eerstejaars student administratie Collins Agyemang (20). Collins is een veelbelovend zanger/rapper die als Daysun Bandana (artiestennaam) onlangs tweede werd tijdens een lokale singer-songwriterswedstrijd.

Demonstraties door en voor studenten
De Talentendag wordt georganiseerd door en voor studenten van de School voor Handel en de School voor Administratie Den Haag, de School voor Pedagogisch werk en Onderwijsassistent en het traject MenMplus. Bijna duizend studenten trekken in drie rondes langs ruim 50 talentenworkshops waaronder de workshop Kickboksen van Youssef Achalhi (18) van de opleiding verkoper die als professioneel kickbokser zijn medestudenten de fijne kneepjes van de kickbokssport leert. Felix Torres Sanchez (21) eveneens van de opleiding verkoper, geeft een spetterende rap-zangdemonstratie in het Spaans. Ook leren studenten elkaar de Griekse sirtaki dansen, hoe een potje cricket te spelen, portrettekenen, de samba dansen, sushi maken, verzorgt een student een voetbalclinic en nog veel meer.

Begrip
Een van de doelen van de Mondriaan Talentendag is het zichtbaar maken van de vele talenten van de studenten maar ook het vergroten van de onderlinge banden, waardoor meer begrip voor elkaar ontstaat. Wie is die klasgenoot en wat kan hij of zij nog meer? Bovendien vergroot zowel deelname als het geven van een workshop het zelfvertrouwen.


Meer nieuws lezen