Sportcampus Zuiderpark in 2016 gereed

24 maart 2015

Op de plaats waar ADO een roemrucht verleden opbouwde, realiseren de gemeente Den Haag , De Haagse Hogeschool en ROC Mondriaan samen de Sportcampus Zuiderpark. De sportcampus wordt vanaf 2016 een topvoorziening voor sport, onderwijs en bewegen en tevens het nieuwe onderkomen van zo’n 200 studenten van onze School voor Lifestyle, Sport en Bewegen. Ook de HALO (opleiding leraar lichamelijke opvoeding) en de opleiding Sportmanagement van De Haagse Hogeschool vestigen zich er. Hierdoor komen mbo- en hbo-opleidingen op het gebied van sport en bewegen bij elkaar.

De bouw gaat officieel van start op 26 maart als de eerste paal wordt geslagen. Het iconisch ontwerp is van FaulknersBrowns Architects uit Newcastle-upon-Tyne.

Bekijk het filmpje dat een blik biedt op de sportieve toekomst van onze sportopleidingen.

In Den Haag en Delft
De School voor Lifestyle, Sport en Bewegen krijgt in het Zuiderpark met in totaal 200 studenten (niveau 2 en 4) de beschikking over 1800 m2 (ongeveer 5% van het totaal), bestaande uit een sporthal, theorieruimte , docentenwerkplek en algemene ruimten. De school gaat niet in zijn geheel naar Den Haag. Een substantieel deel van de studenten blijft ook in Delft naar school gaan. Op de campus Brasserskade verrijst een nieuwe sporthal die medio 2016 in gebruik wordt genomen.


Meer nieuws lezen