Fabiënne uit Leiden wint Skills Heroes wedstrijd

25 november 2015

Fabiënne Verkuijlen uit Leiden is beste leerling verpleegkundige tijdens de Skills Heroes wedstrijden.

Dinsdag werd bij de School voor Zorg en Welzijn aan de Vondellaan in Leiden de kwalificatiewedstrijd Verpleegkundige van Skills Heroes gehouden. Fabiënne Verkuijlen (20) die zelf op deze school zit, heeft de eerste plaats behaald en haar medestudente verpleegkunde Suvianka Belioso (19) werd tweede. Zij is van de School voor Verzorgende, Verpleegkundige en Assisterende Gezondheidszorg in Den Haag. De twee studentes kregen concurrentie van drie kandidaten van andere roc’s maar haalden zo toch goud en zilver. Fabiënne is nu beste leerling verpleegkundige van de regio. Half december wordt bekend wie er doorgaat naar de nationale finale van Skills Heroes, die plaatsvindt van 17 t/m 19 maart in de RAI in Amsterdam.

Fabiënne: “Het was een geweldige ervaring om alles wat ik geleerd heb nu in een wedstrijd te laten zien. Spannend maar ook leuk! Nu misschien de finale nog. Vorig jaar won ook een student van onze school nationaal zilver. Ik hoop dat ik ook zo ver kom. Het is een extra motivatie om mezelf nog meer te verbeteren.’’ Suvianka: ‘’Ik vind het een uitdaging om mezelf te meten met andere leerling verpleegkundigen van andere roc’s. Ik ben enorm trots om tweede te zijn. En als mijn score hoog genoeg is ga ik misschien ook wel naar de finale. Ook dáár ga ik voor!’’

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers voor ieder leerjaar en elk niveau. In verschillende vakrichtingen krijgen de studenten tijdens de wedstrijden dé kans om hun talenten te laten zien. Skills Heroes begint met voorrondes op een mbo-instelling en de winnaars gaan door naar de kwalificaties om vervolgens geselecteerd te worden voor de nationale finales. De nationale winnaars zijn Nederlands kampioen in hun beroep en kunnen deelnemen aan EuroSkills en/of WorldSkills.


Meer nieuws lezen