Fancy Fair voor goed doel

23 november 2015

Op donderdag 26 november van 10.00 tot 16.00 uur organiseren studenten van de School voor Helpende Zorg en Welzijn een Fancy Fair in Resto Kleurrijk aan het Leeghwaterplein 72. Met de Fancy Fair willen de studenten zoveel mogelijk geld ophalen voor een goed doel: de bouw en inrichting van een drop-in-centre voor kinderen met albinisme in Noord-Tanzania. De studenten verkopen in mooi versierde kraampjes Afrikaanse thee en punch, verse ananas en tweedehands kleding. Ook kunnen bezoekers voor een klein prijsje meedoen aan bingo of aan workshops koken, nagelverzorging of flessendecoratie.

Fancy Fair
Nicole Remkes, docent/instructeur: ‘Omdat het goed in de opleiding past staat ieder schooljaar staat het organiseren van een Fancy Fair met een goed doel op het programma. De studenten zélf hebben de activiteiten bedacht en voeren ze ook uit. Tegelijkertijd oefenen ze met samenwerken. Het goede doel dient zich meestal vanzelf aan, het onderwerp Tanzaniaanse albinokinderen ontstond onlangs in een gesprek met een van onze gasten. Afgelopen vrijdag kregen de studenten voorlichting van Eva Schouten, studente-onderzoeker aan de Universiteit Utrecht die eerder dit jaar 5 maanden met de albinokinderen in Tanzania gewerkt heeft. Hierdoor kunnen onze studenten op hun beurt tijdens de Fancy Fair weer informatie aan de bezoekers geven.’’

Drop in centre voor albino-kinderen
In Tanzania worden naar verhouding veel mensen met albinisme geboren. Bij mensen met albinisme ontbreekt het pigment melanine in de huid, waardoor ze een witte huid hebben. Door bijgeloof lopen vooral albino-kinderen gevaar om geroofd te worden. De NGO NELICO in Noord-Tanzania bouwt een drop-in-centre waar 100 kinderen uit de regio beschermd worden en naar school kunnen.

Warme lunch voor €5,- bij Resto Kleurrijk Aan de linkerzijde van het gebouw van ROC Mondriaan aan het Leeghwaterplein bevindt zich Resto Kleurrijk. Studenten Helpende Zorg en Welzijn bereiden alle weekdagen behalve woensdag een warme en gezonde tweegangenmaaltijd. De kosten van de maaltijd zijn € 5,- per persoon. Tussen 12.00 en 14.00 uur wordt de maaltijd geserveerd. Er moet wel tevoren gereserveerd worden via telefoonnummer 088- 666 3225.


Meer nieuws lezen