Nationaal kampioen?

17 november 2015

''Gisteren is het onze excellente studente Sylvana Rietveld gelukt om zich te kwalificeren voor het Nederlands kampioenschap Kapper. Ze deed het voortreffelijk en behaalde de tweede plaats. Dat belooft wat voor de finale!’’, aldus een trotse Miranda Knijff, docente en instructeur van MonBizz Hair het leerwerkbedrijf van de School voor Uiterlijke verzorging.

De wedstrijden gisteren werden gehouden bij ROC Leeuwenborgh in Maastricht als onderdeel van de voorronde Skillls Heroes Kapper waarin mbo-studenten van twaalf ROC’s met elkaar de strijd om gaan om de beste vakman of vakvrouw van Nederland te worden. De eindstrijd tussen zes kandidaten vindt plaats tijdens de nationale finale op 17 tot 19 maart in de RAI in Amsterdam.

De wedstrijdopdracht tijdens de halve finale betrof het thema catwalk international. De kandidaten waren verplicht om een mannelijk en een vrouwelijk model te kleuren, knippen en te stylen maar zonder te veel accessoires. En het resultaat mocht er zijn, er is een prachtig duo gecreëerd dat trot over de catwalk ging.

In de kleding en visagie was men vrij om uit te werken zo kom men een totaalpresentatie maken,’’Waarbij de creaties van Sylvana zeer professioneel waren uitgewerkt en dat was te zien in de punten die de jury gaf.’’ zo vertelt Miranda. ‘’ Vandaar dat ze een tweede plek behaalde, heel erg knap in een deelnemersveld van twaalf ambitieuze andere kandidaten.’’

Miranda en Sylvana hebben de afgelopen weken hard gewerkt om de wedstrijd goed voorbereid in te gaan. Dat deden ze door opdrachten uit voorgaande jaren goed in te trainen en te oefenen zodat alle kneepjes van het vak er goed in kwamen te zitten. Ook Sylvana’s stagebedrijf Mady Hairstyling geloofde in haar en gaf Sylvana de gelegenheid tijdens haar stage te oefenen.


Meer nieuws lezen