Veilig Mondriaan

11 november 2015

Certificaatuitreiking wordt Mondriaanfeest

Op 3 november was er een heel bijzondere uitreiking van het Certificaat Veilige School, het was een echt Mondriaanfeest want het waren dit keer alleen maar Mondriaan scholen en campussen die het certificaat kregen. Alle scholen van het Leeghwaterplein, de Waldorpstraat, de Tinwerf, de Brouwersgracht en de Zuidlarenstraat hebben het certificaat verdiend en wethouder van Onderwijs Ingrid van Engelshoven kwam daarvoor naar het Leeghwaterplein om deze persoonlijk uit te reiken.

Om het certificaat te krijgen moet een school eerst een nulmeting doen, die uitgevoerd wordt door Bureau Halt. Hiervoor worden de gebouwen goed van binnen en buiten bekeken en vinden er gesprekken plaats met studenten, docenten en overige medewerkers. Het gaat daarbij niet alleen om het gevoel van veiligheid maar ook om klimaatcontrole en Arbo-omstandigheden. Aan de hand van deze informatie wordt gekeken wat er gedaan moet worden om tot verbeteringen te komen en daarvoor wordt een Plan van Aanpak opgesteld.

Coördinator Veiligheid Gerardo Filius is erg trots op de certificering van alle scholen. “Deze certificering is echt een bekroning op de gezamenlijke verantwoordelijkheid die we hebben voor de veiligheid van onze studenten en medewerkers.”


Meer nieuws lezen