Studenten in de prijzen gevallen

12 oktober 2015

In het Italiaanse Cervia zijn drie studenten van Mondriaan in de prijzen gevallen tijdens het 28e congres van het AEHT (European Association of Hotel and Tourism Schools). Namens de School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening won Caspar Schöningh een bronzen medaille in de categorie Cocktail bar en Lotte Wentink een medaille van dezelfde kleur in de categorie Restaurant service. De studente van de School voor Toerisme en Recreatie, Cheryl Hoogerheide, ging er zelfs met de zilveren medaille vandoor, maar allemaal hebben ze prima het visitekaartje van Nederland en met name ROC Mondriaan afgeleverd.

Handelen als team

Tijdens deze Europese wedstrijden worden zij niet alleen op het handelen zelf beoordeeld maar vooral als team. De studenten werden daarvoor gekoppeld aan studenten uit andere landen. Het bleek dat deze studenten vaak geen Engels op B2 niveau spraken en qua beroepshouding en technische vaardigheden onder het niveau van de Nederlandse studenten zaten. Dat maakte het extra lastig om een medaille te winnen en dat mag dan ook een prestatie van formaat genoemd worden.

Op de foto staat Lotte Wentink (lange witte jurk) met haar internationale team.


Meer nieuws lezen