Vertrek naar EuroSkills

26 september 2014

Mondriaanstudenten Larissa van Ewijk, Betül Duman, Diewer van der Schoor en Mitchell Mulder vertrekken op dinsdag 30 september om voor ons land uit te komen tijdens EuroSkills 2014. Dit zijn de Europese kampioenschappen voor beroepen die van 1 t/m 5 oktober plaatsvinden in Lille (Frankrijk). De Rijswijkse Larissa is nationaal kampioene Hotelreceptioniste, Betül uit Den Haag is de beste kapster van ons land en Dieuwer en Mitchell uit Delft en Den Haag, wonnen het Nederlands kampioenschap Mechatronica. Alle vier nemen het op tegen vakgenoten vanuit heel Europa.

College van Bestuur-voorzitter Pierre Heijnen is erg trots op ‘’zijn studenten’’: “Deze jonge vakmensen laten zien dat je veel kunt bereiken met je mbo-opleiding. Ze hebben een voorbeeldfunctie voor hun klasgenoten en andere jongeren. Ik wens hen veel succes.’’

De stichting Skills Netherlands is coördinator van de Nederlandse deelname aan Euro Skills 2014. EuroSkills vindt elke twee jaar plaats. Voor Nederland komen 32 jongeren uit in 27 beroepen. Ze hebben een intensief trainingsprogramma gevolgd om het beste resultaat neer te zetten in Lille.

Tijdens EuroSkills strijden honderden kandidaten uit 27 landen in ruim 40 beroepen.


Meer nieuws lezen