Beter en samen eten

9 juli 2014

Studenten van de School voor Helpende Zorg en Welzijn hebben afgelopen week een gezond lunchdiner gekookt voor 30 bewoners van de Stokroos, het complex seniorenwoningen aan de Stokroosstraat in Den Haag. De lunch voor senioren in deze wijk is een proef en werd georganiseerd in samenwerking met Cato wonen welzijn zorg. De bedoeling is dat de lunch vanaf september maandelijks wordt georganiseerd. Na de lunch was er voorlichting over Help 17 (Help eens even) waardoor er misschien in de toekomst nog meer activiteiten voor ouderen en hulpbehoevenden in Segbroek mogelijk worden.

Aan de gasten te horen was het een zeer geslaagde bijeenkomst. Zoals een van de senioren opmerkte: "Zo heerlijk dat er lekker voor me gekookt wordt én dat ik gezelschap heb tijdens de maaltijd. Ook daardoor eet ik gelijk veel meer!".

In Segbroek wonen veel ouderen die behoefte hebben aan voorzieningen en mogelijkheden om contact te hebben met elkaar. Met de activiteiten kunnen studenten de praktijkervaring op doen die nodig is voor hun beroepsopleiding. Zonder praktijkervaring is een diploma onmogelijk. Het mes snijdt aan twee kanten: de studenten hebben een zinvolle praktijkstage en de buurt heeft de voorzieningen die nodig zijn.


Meer nieuws lezen