"Doe weer mee" certificaten uitgereikt

21 juli 2014

Ruim 150 taalcursisten uit de regio Haaglanden kregen dinsdag 15 juli hun “Doe weer mee” certificaat van hun eigen wethouders Stefan Brandligt (Delft), Nicole Dierdorp (Rijswijk) en Isabelle Vugs (Zoetermeer) terwijl de Haagse deelnemers het certificaat van Pierre Heijen ontvingen. “Doe weer mee” organiseert cursussen voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven en daar graag iets aan willen doen.

Ongeveer 1 op de 6 mensen in onze regio heeft soms moeite met lezen en schrijven. Pierre Heijnen benadrukte daarom dat nog veel mensen zich aan zouden moeten melden voor een cursus, want: “Taal is belangrijk, taal verbindt ons en het maakt dat we samenleven. En je bent nooit te oud om te leren!”

Ook werden er twee pluimen uitgereikt voor mensen zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor laaggeletterden. Deze gingen naar Ayub Sayem van CSU schoonmaak, een werkgever die het personeel stimuleert om goed Nederlands te leren en Joke Bruins, de Mondriaandocent die de vrijwilligers (taalmaatjes) begeleidt. Na de feestelijke uitreiking was er nog een toneelvoorstelling en bij vertrek kregen alle deelnemers een boek mee dat in eenvoudig Nederlands was opgesteld.


Meer nieuws lezen