Studenten op Prokkelpad

5 juni 2014

Een groep van 45 derdejaars studenten van de School voor Zorg en Welzijn Leiden van ROC Mondriaan organiseert deze week elf zogeheten Prokkels. Een Prokkel is een ‘’prikkelende ontmoeting tussen mensen met én zonder verstandelijke beperking’’. De activiteiten van de studenten zijn een examenonderdeel van hun studie en zijn divers van aard: een boottocht, bloemschikken, high tea, wandeling, creatieve WK activiteiten en vogels kijken. De Prokkels van de studenten van Mondriaan Leiden zijn genomineerd voor de landelijke Gouden Prokkel in de categorie ‘’Prokkelen in de samenleving’’

Van maandag 2 tot en met zaterdag 7 juni staat Nederland bol van Prokkels, de prikkelende ontmoetingen tussen mensen met én zonder verstandelijke beperking. Duizenden vrijwilligers organiseren in bedrijven, buurten, op scholen en in het verenigingsleven Prokkelactiviteiten. Deze ontmoetingen dragen op een heel persoonlijke manier bij aan het versterken van de positie van mensen met een verstandelijke beperking in de samenleving en het vergroten van sociale netwerken.

Uit de ruim 350 initiatieven zijn vijftien Prokkels genomineerd voor de Gouden Prokkel. Er zijn drie categorieën: Mensenrechten Prokkel , Prokkelen in de samenleving en Prokkelstages. De Gouden Prokkels worden op vrijdag 27 juni uitgereikt door staatssecretaris Martin van Rijn en juryvoorzitter Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer.

De Prokkelweek is een initiatief van Stichting Prokkel en wordt traditiegetrouw gehouden in de eerste week van juni. In die week worden in heel Nederland op honderden plaatsen activiteiten georganiseerd waarbij mensen met en zonder beperking samenkomen. Mooi om te zien is dat mensen met een beperking zelf steeds vaker het voortouw nemen.


Meer nieuws lezen