Wijn Wisseltrofee

3 juni 2014

Derdejaarsstudent Ruben Knijnenburg van de opleiding Manager Ondernemer Horeca van ROC Mondriaan heeft gisteren de Wijnacademie Wisseltrofee gewonnen. Naast de beker en eeuwige roem won Ruben ook de hoofdprijs: gratis deelname aan de opleiding Vinoloog bij De Wijnacademie ter waarde van zo’n 3000 euro. In totaal deden 21 studenten van in totaal veertien mbo-scholen mee aan de wedstrijd. Er werd getest op parate wijnkennis en proefkunde. Wijndocent Simonette Lock: “Ruben heeft het fantastisch gedaan: vijf van de zes wijnen goed en een totaal score van 57 (van de 60) punten. We zijn bijzonder trots!”.

De studenten gingen de strijd met elkaar aan in twee verschillende categorieën op het gebied van wijnonderwijs en tegelijkertijd werd er een examen afgenomen op zowel het niveau Wijnoorkonde (SWEN 1) als op het niveau Wijnbrevet (SWEN 2).

De organisatie van de wedstrijd was in handen van De Wijnacademie in Maarn. De academie biedt opleidingen en examens op het gebied van wijn voor beginners tot professionals. Met de wedstrijd wil de academie de wijnkennis van de jongeren naar een hoger niveau tillen. “Wij willen het enthousiasme binnen het wijnonderwijs een stimulans geven en jongeren warm maken voor het vak”, vertelt Klazien Vermeer, Registervinoloog en opleidingsmanager bij De Wijnacademie.


Meer nieuws lezen