Gouden Prokkel

27 juni 2014

Studenten van de School voor Zorg en Welzijn Leiden van ROC Mondriaan hebben vanmiddag in Utrecht de Gouden Prokkel ontvangen uit handen van staatssecretaris Martin van Rijn en juryvoorzitter Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer. Een Prokkel is een ‘’prikkelende ontmoeting tussen mensen met én zonder verstandelijke beperking’’. De 45 derdejaars studenten volgen de opleiding MMZ-VIG (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Verzorgende IG). Ze wonnen de prijs in de categorie ‘’Prokkelen in de samenleving’’ vanwege hun elf Prokkels in de Prokkelweek begin juni. Eén van de studenten na ontvangst van de prijs: “Het was zó leuk om de activiteiten te doen, de reacties waren hartverwarmend en nu heb ik mijn diploma én een prijs! Supertof!’’

De activiteiten van de studenten waren een examenonderdeel van hun studie en zeer divers: een boottocht, high tea, wandeling, creatieve WK activiteiten en vogels kijken.

Week van het Prokkelen

Van maandag 2 tot en met zaterdag 7 juni stond Nederland bol van Prokkels. De Prokkelweek is een initiatief van Stichting Prokkel en wordt traditiegetrouw gehouden in de eerste week van juni. In die week worden in heel Nederland op honderden plaatsen activiteiten georganiseerd waarbij mensen met en zonder beperking samenkomen. Mooi om te zien is dat mensen met een beperking zelf steeds vaker het voortouw nemen.


Meer nieuws lezen