WK Hockey als praktijkles

11 juni 2014

Het WK Hockey als één grote praktijkles. Dat is de juiste benaming voor het sportevenement dat 2 weken lang heel Den Haag op z’n kop zette. Ruim 800 van onze studenten werden op heel veel plaatsen ingezet in een taak die paste bij hun opleiding in een mooie win-win situatie. Het WK Hockey had de benodigde menskracht en de studenten deden praktijkervaring op die onmisbaar is bij het behalen van hun mbo-diploma.

In en rondom het Kyocera- en Greenfield stadion

Studenten van de School voor Orde en Veiligheid droegen bij aan de beveiliging en de hospitality tijdens het WK. Studenten Toerisme en Recreatie werden ingezet als hostessen bij de ontvangst van gasten in de stadions. Studenten van Lifestyle, Sport en Bewegen waren ballenmanagers en gaven informatie over gezonde voeding in het Westland Greenhouse.

Op de foto: Student van de School voor Orde en Veiligheid bij de entree van het stadion. (Foto Marc Perquin)

Haags Hockey Plein

Studenten van de International Hotel and Management School en de School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening waren tijdens het gehele toernooi aanwezig op het Haags Hockey Plein als gastheer en gastvrouw in de bediening en achter de bar.

Andere activiteiten in de stad

Studenten van Lifestyle, Sport en Bewegen hielpen ook bij een groot aantal activiteiten zoals streethockey in verschillende Haagse wijken, gymlessen voor basisschoolleerlingen en de Stockeytour. Studenten van Toerisme en Recreatie liepen mee in het ambassadeursproject van de Gemeente Den Haag en ondersteunen de teamleiders bij de ontvangst van (buitenlandse) gasten op diverse punten in Den Haag.


Meer nieuws lezen