Rode Dorp is af

8 april 2014

Op maandag 7 april werd in het Rode Dorp een plaquette onthuld en was er een bijeenkomst in het "Atrium" een centrale ruimte binnen het Rode Dorp. Studenten die mee hebben gewerkt aan de totstandkoming van het project waren er ook bij en kregen als dank een waterpas cadeau.

In het voormalige renovatieproject Rode Dorp vlakbij station Hollands Spoor in Den Haag werkten studenten van de School voor Bouw & Infra gedurende een jaar aan de renovatie en herinrichting van 127 voormalige arbeiderswoningen uit de 19e eeuw tot moderne studenteneenheden. ROC Mondriaan werkte in het Rode Dorp samen met Staedion, de Haagse Hogeschool en de TU Delft.

In totaal zijn er 128 zelfstandige woonunits opgeleverd, waarvan nu al driekwart verhuurd is. In veel woningen waren studenten dan ook al druk bezig met het inrichten. Ieder huisje heeft een eigen badkamer/toilet en een keukenblok. Het geh​eel doet erg knus aan en er zijn ook diverse gemeenschappelijke ruimtes. Een grootste en feestelijke opening van het Rode Dorp staat gepland voor 24 april, maar maandag was alvast een geslaagde repetitie!


Meer nieuws lezen