Barstensvolle Talentendag

11 april 2014

Studenten van ROC Mondriaan barsten van het talent. Op donderdag 17 april lieten studenten en oud-studenten van de School voor Handel en de School voor Administratie Den Haag tijdens de tweede Mondriaan Talentendag aan elkaar zien welke onvermoede talenten dat zijn. Zo leerden studenten hun medestudenten iets over portrettekenen, Turkse dans, jongleren of digitale fotografie om maar enkele voorbeelden te noemen. De organisatie is opgezet volgens het principe ‘’voor studenten door studenten’’.

Tijdens de Talentendag trokken ruim negenhonderd studenten in vier rondes langs ongeveer veertig talentenworkshops, waaronder die van Emad die twee hardloop-workshops gaat verzorgen en de voetbal-clinics van Jordi, Wallison en Mounir. Maar er zijn ook minder ‘beweeglijke’ workshops, zoals tattoo ontwerpen van Marlison of oriental make up van Hind.

Cohesie

Een van de doelen van de Talentendag is het zichtbaar maken van de vele talenten van de studenten maar ook het vergroten van de onderlinge banden, zodat meer cohesie ontstaat. Wie is die klasgenoot en wat kan hij of zij nog meer? Bovendien vergroot zowel deelname als het geven van een workshop het zelfvertrouwen. De initiatiefnemers zetten zich er voor in dat de Mondriaan Talentendag zich ontwikkelt tot jaarlijkse traditie voor alle scholen van Mondriaan in Den Haag en regio. De voorbereidingen voor 2015 zijn al in gang gezet.


Meer nieuws lezen