Goud en zilver

9 december 2014

Op 12 december vonden bij ROC Mondriaan drie finales plaats van de nationale Skills Heroes wedstrijden. Drieëntwintig jongeren waarvan vijf van ROC Mondriaan, deden een gooi naar nationaal goud in drie beroepen: Kapper, Modeontwerp en Autoschadehersteller. Skills Heroes zijn dé nationale vakwedstrijden voor mbo-ers. ROC Mondriaan organiseerde drie wedstrijden, de overige 19 wedstrijden werden elders in het land georganiseerd.

Twee medailles naar ROC Mondriaan

Vijf finalisten streden om nationale roem bij de finale Autoschadehersteller die overtuigend werd gewonnen door Pascal Mulder uit Den Haag. Zijn klasgenoot Damy van der Ende uit Nootdorp nam de zilveren medaille in ontvangst en het brons werd gedeeld door studenten van het Deltion College (Zwolle) en het Koning Willem I College (Den Bosch).

In de vakrichting Modeontwerper ging het goud naar een studente van het Aventus College (Zutphen), de zilveren en bronzen medailles gingen respectievelijk naar het Summa College (Eindhoven) en het Deltion College (Zwolle).

In de finale Kapper deden tien finalisten mee om Nederlands kampioen te worden. Het goud ging naar een studente van het All Inn Kapperscollege (Alkmaar), zilver naar een studente van ROC Nova College (Haarlem) en brons naar een studente van ROC Midden Nederland.

Skills Heroes, EuroSkills, WorldSkills
150 talentvolle mbo-jongeren streden van 10 t/m 12 december op verschillende mbo-instellingen om Nederlands kampioen te worden in hun vak. Skills Heroes zijn de mbo-vakwedstrijden variërend van koken en modeontwerpen tot metselen en grafisch ontwerpen en worden georganiseerd in samenwerking met Skills Netherlands. De nationale winnaars zijn Nederlands kampioen in hun beroep en kunnen deelnemen aan het Europese kampioenschap EuroSkills of het wereldkampioenschap WorldSkills.

De wedstrijdopdrachten zijn gebaseerd op het onderwijsprogramma en kunnen ingezet worden als les- en toetsingsmateriaal en als voorbereiding op het examen of proeve van bekwaamheid.


Meer nieuws lezen