Naar de WorldSkills

5 december 2014

Mitchel Mulder en Diewer van der Schoor van de School voor Metaal, Electro – en Installatietechniek hebben gisteren een ticket naar WorldSkills 2015 in Brazilië in de wacht gesleept. Ze waren de sterkste in het wedstrijdvak mechatronica tijdens de Vakkanjerwedstrijden in Vlissingen.

De twee vierdejaars techniektalenten waren al Nederlands kampioen maar nu kwalificeerden zij zich definitief tijdens de vakwedstrijden in de metaal-, installatie-, elektro- en koudetechniek.

Docent Kevin Kloosterman over de wedstrijd: "Ze behaalden de eerste dag meteen een behoorlijke voorsprong, die ze de tweede dag na een moeizame start uiteindelijk niet meer uit handen gaven. Een prachtprestatie, aangezien ze streden tegen twee hbo'ers van InHolland Alkmaar die uiteindelijk in het praktisch vakmanschap tekort schoten. Precies dát is het, waarin onze mbo'ers het sterkst zijn en het verschil maken. Het was een spannende en enorm leerzame competitie voor zowel de mbo'ers als de hbo'ers. En nu .. Brasil here we come!''

Mitchel en Diewer behaalden begin oktober een negende plek tijdens de EuroSkills en zijn als duo ook Mondriaan Uitblinker 2014 van hun school. ROC Mondriaan Mechatronica doet nu voor de elfde keer namens Nederland mee aan de WorldSkills.

WorldSkills 2015, São Paulo
WorldSkills, de wereldkampioenschappen voor jonge vakmensen, doen volgend jaar voor het eerst Zuid-Amerika aan. De strijd om wereldgoud is van 11-16 augustus 2015. Er doen naar verwachting meer dan duizend jonge talenten mee (een recordaantal), afkomstig uit zestig landen.

Op de foto: linksboven Mitchell en Diewer


Meer nieuws lezen