Kerst verwenmiddag

15 december 2014

Vanmiddag organiseerden aankomende schoonheidsspecialistes van ROC Mondriaan een verwenmiddag voor bewoners van het Gulden Huis aan de Haagse Steenhouwersgaarde. Zo’n 35 tweedejaars studenten van de School voor Uiterlijke verzorging verzorgden het gezicht en de handen (naar keuze) van circa 50 bewoners. Door de verwenmiddag gaan de bewoners netjes verzorgd de kerstdagen in. En het mes snijdt aan twee kanten: studenten leren in een echte praktijkomgeving en de bewoners van het Gulden Huis worden in de watten gelegd. De samenwerking met het Gulden Huis tijdens de verwenmiddag, is een goed voorbeeld van hoe ROC Mondriaan actief is in de Haagse samenleving.

De studenten verrichtten basis uiterlijke verzorgingshandelingen: • Hand/nagelverzorging zoals handmassage, nagels knippen, vijlen en lakken. • Gezichtsverzorging, zoals reiniging, massage, gezichtsmaskers aanbrengen en opmaken.

Voor de cliënten van het Gulden Huis voelde het als pure verwennerij. Tijdens de verwenmiddag kregen ze extra aandacht en verzorging en het contact en de gesprekken met de jonge studenten van ROC Mondriaan verruimden hun blikveld.


Meer nieuws lezen