Goud en zilver

15 december 2014

Afgelopen week hebben drie van onze studenten een gouden en twee zilveren medailles gewonnen bij de nationale Skills Heroes wedstrijden. Bij de finale Autoschadehersteller wonnen ze goud en zilver, bij de wedstrijd Verpleegkundige een zilveren medaille. Een geweldige prestatie.

ROC Mondriaan organiseerde zelf drie finales van de nationale Skills Heroes wedstrijden: Kapper, Modeontwerp en Autoschadehersteller. De overige 19 wedstrijden werden elders in het land georganiseerd.

Goud en zilver voor Autoschadeherstellers
Vijf finalisten streden in de finale Autoschadehersteller die overtuigend werd gewonnen door Pascal Mulder uit Den Haag. Zijn klasgenoot Damy van der Ende uit Nootdorp nam de zilveren medaille in ontvangst en het brons werd gedeeld door studenten van het Deltion College (Zwolle) en het Koning Willem I College (Den Bosch).

Zilver voor Verpleegkundige
Jan Out, vierdejaars student verpleegkunde van de School voor Zorg en Welzijn Leiden, heeft tijdens de Skills Heroes in Zwolle een zilveren medaille in de wacht gesleept. Goud ging naar ROC Midden Nederland.

In de finale Kapper deden tien finalisten mee om Nederlands kampioen te worden. Het goud ging naar een studente van het All Inn Kapperscollege (Alkmaar), zilver naar een studente van ROC Nova College (Haarlem) en brons naar een studente van ROC Midden Nederland. Onze eigen Nasrin Khalil behaalde de vijfde plaats met haar creatie van Jasmine uit de film Aladdin.

In de vakrichting Modeontwerper ging het goud naar een studente van het Aventus College (Zutphen), de zilveren en bronzen medailles gingen respectievelijk naar het Summa College (Eindhoven) en het Deltion College (Zwolle). Helaas vielen onze studenten net buiten de prijzen.

Skills Heroes, EuroSkills, WorldSkills
150 talentvolle mbo-jongeren streden van 10 t/m 12 december op verschillende mbo-instellingen om Nederlands kampioen te worden in hun vak. Skills Heroes zijn de mbo-vakwedstrijden variërend van koken en modeontwerpen tot metselen en grafisch ontwerpen en worden georganiseerd in samenwerking met Skills Netherlands. De wedstrijdopdrachten zijn gebaseerd op het onderwijsprogramma en kunnen ingezet worden als les- en toetsingsmateriaal en als voorbereiding op het examen of proeve van bekwaamheid. De nationale winnaars zijn Nederlands kampioen in hun beroep en kunnen deelnemen aan het Europese kampioenschap EuroSkills of het wereldkampioenschap WorldSkills.
Alle uitslagen, foto’s en films zijn te vinden op Skills Heroes.nl


Meer nieuws lezen