Studenten lopen mee met BIT voor een veilige buurt

11 december 2014

Het Buurt Interventie Team (BIT) draagt bij aan de leefbaarheid en de veiligheid van de wijken Bouwlust en Vrederust. Het team doet dit al tien jaar door wekelijks in groepen door de wijk te lopen en melding te maken van bijvoorbeeld kapotte straatverlichting, illegaal achtergelaten afval en versperde nooduitgangen. Dit wordt dan aan de verantwoordelijke instanties doorgegeven en met de politie bestaat er in ieder geval een uitstekende samenwerking.

Studenten van de School voor Veiligheid hebben op woensdagavond ook meegelopen met het Buurt Interventie Team, dat verder vooral uit vrijwilligers uit de buurt zelf bestaat. Het team is laagdrempelig en dat is prettig voor de buurtbewoners als ze iets willen melden waar ze normaal gesproken de politie niet voor bellen. Voor de studenten was het weer een interessante ervaring: “Je doet hier prima ervaring mee op en je staat in direct contact met de buurtbewoners. Het is goed om de mensen een gevoel van veiligheid te geven en we hebben hier zeker ook een sociale functie.”

Op de foto neemt een student Coördinator beveiliging met een vrijwilliger alvast de route door.

Fotograaf: Jan Klop


Meer nieuws lezen