Zilver en brons

23 november 2014

Gisteren tijdens het afsluitende gala van de AEHT- wedstrijden in Belgrado namen twee studenten van ROC Mondriaan een zilveren en een bronzen medaille in ontvangst. AEHT is de Europese organisatie voor hotel- en toerismeopleidingen. Lizette Pijl won zilver in de competitie Front Office. Alex van Delft won een bronzen medaille in het wedstrijdonderdeel Patisserie. In totaal zes studenten van ROC Mondriaan deden afgelopen week mee aan wedstrijdonderdelen van de Europese wedstrijd, onder begeleiding van twee docenten.

Lizette Pijl (19) uit Den Haag van de School voor Toerisme en Recreatie: ‘Ik vind het echt een grote eer dat ik een medaille heb gewonnen. Het was zo indrukwekkend allemaal dat ik zelfs als ik niks had gewonnen, tevreden naar huis was gegaan; het was zo’n leerzame ervaring!’
Alex van Delft (19) uit Voorhout van de School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening: ‘Het niveau lag aardig hoog dus deze medaille betekent veel voor mij omdat ik de kookopleiding doe en graag verder wil in patisserie. Het is echt top dat ik dan zoiets bereik op zo een groot evenement!’

De docenten: ‘Zoveel jonge mensen die in spanning afwachten of hun prestatie beloond wordt met een medaille is prachtig om te zien. Vlaggen, talen, vrolijke Servische muziek, het was allemaal even geweldig. Behalve het fantastische resultaat voor de medaillewinnaars is ook door onze andere studenten een puike prestatie neergezet, helaas was de concurrentie dit jaar net wat beter. Al met al was het een prachtige week. Trots!’

AEHT 2014
Van 17 tot 22 november 2014 vond het 27ste AEHT-congres plaats in het Crown Plaza in Belgrado. Aan de jaarlijkse competitie van het AEHT-congres doen jaarlijks ruim 600 studenten en docenten uit 28 landen mee. Meer informatie is te vinden op AEHT2014.rs.


Meer nieuws lezen